ISAK

Adresse: Prinsens gate 44

I oktober 1842 brant hele kvartalet der ISAK i dag ligger. Eier av «ISAK-gården» var Christine Dahl, enke etter kjøpmann Erik Dahl. Hun brukte gården både til bolig og forretninger. Christine lot bygge opp et nytt hus etter brannen i 1843, og det er det samme huset som ISAK benytter i dag.

Da Christine Dahl døde i 1862, kjøpte handelsmann Ingebrigt Eggen  gården med tilhørende 2 pakkhus.  Han hadde krambod i første etasje, samtidig som han bodde der med sin familie.  Senere var det Thorvald Moe som drev forretning og bodde der.  Under disse eierne fantes det en inngjerdet hage med lysthus på vestsiden av eiendommen.

I folketellingen fra 1865 ser du hvem som bodde i huset det året. Folketellingen 1865.

I 1916 kjøpte  ”Nordenfjeldske Landhusholdningsselskabers Indkjøbs og Salgsforretning” , det senere ”Felleskjøpet” eiendommen og de forble eier til ut på 1960-tallet da Trondheim kommune overtok.

Kilder: Branntakster, folketellinger og panteregistre i Statsarkivet i Trondheim.

Foto: NTNU-UB.

Kultursenteret ISAK er Trondheim kommunes kultursenter for ungdom som vil utøve, produsere eller oppleve kultur. Hovedmålgruppen er ungdom 16-25 år, men alle kan benytte seg av lokalene. Ungdom benytter daglig lokalene til all slags kulturaktivitet og som sosialt møtested. Det arrangeres også en stor mengde konserter, forestillinger, foredrag, kurs m.m. Det finnes lokaler, utstyr og kompetanse for den som vil drive med alt fra filmredigering til å arrangere festival.
Coffee Annan er kafeen og selve hjertet i ISAK, med god og hjemmelaget mat som er ekstra billig for ungdom og et interiør som er så hjemmekoselig og fargesprakende at man må se det for å tro det.
www.isak.no

 

Én kommentar

  1. På Røros Fritidsklubb møtte vi klubbere verden på tidlig 90-tall. Typisk band fra UFFA og Blitz. Band sørfra var ofte litt tøffe i trynet og syntes nok vi var en pussig forsamling. UFFA-bandene hadde oftere bondske referanser og fant seg mer til rette. Husker kanskje best at i intervjua Motorpshycho for klubbavisa. Det må ha vært rundt Lobotomizer-skiva. De forklarte bandnavnet med at de syntes at det var motor i drivet på musikken og en god dæsj psykedelia. Signert plata fikk jeg og gjort.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: